21 nov. 2008

Dervixos giróvags-La sama, pregària sufí

'... El ritual de la dansa giratòria dervitxe (Sama) està pensada per a focalitzar la nostra atenció en la divinitat interior. En realitat no és pas una dansa, sinó una oració. En l'univers tot gira, des de la més petita cèl.lula fins les galàxies. Nosaltres girem per a unir-nos a aquesta oració universal...'(Nail Kesova-meditació sufí)

9 comentarios:

 1. Gràcies per aquesta pregària! Es curiós com a cada cultura hi ha una manera ben particular de fer pregària. Lo important es aquesta unió amb Aquest Algú trasdencent a nosaltres mateixos...

  ResponderEliminar
 2. He tingut la gran sort de veure'ls a Konya i a Damasc.
  No en plan "espectacle turístic": a Konya en un centre d'oració i a Damasc, en el pati de la casa d'un mestre sufí. I és una visió que no s'em esborrará mai a la vida...

  ResponderEliminar
 3. Magí, he escrit l'anterior comentari abans de veure el video i vull afegir una explicació que em van donar a Konya: una má la posen amb el palmell amunt per agafar l'energía de l'univers que pasa a travès del cos, del dervitx, i la tornen a la terra amb l'altre mà, amb el palmell cap avall.

  ResponderEliminar
 4. Acabo de trobar el teu lloc i et diria que és absolutament meravellós i li desitjo bona sort.

  voyance par telephone

  ResponderEliminar
 5. Mi hermano me sugirió que puede gustarte este blog. Era toda la razón. Este post realmente me alegró el día. Usted cann't imaginar cuánto tiempo había pasado por esta información! ¡Gracias!

  ResponderEliminar
 6. Gracias a ti, he aprendido muchas cosas interesantes. Espero aprender aún. Te felicito por este maravilloso compartir. Sigue así!

  voyance gratuite

  ResponderEliminar
 7. Gracias por este artículo que contiene una gran cantidad de buenos consejos ti. Esto es algo que tenía dificultades para comprender antes.

  ResponderEliminar
 8. Bravo ! Votre blog est l'un des meilleurs que j'ai vu !
  voyance gratuite par mail

  ResponderEliminar
 9. Una excelente felicitación por un excelente tema y un excelente blog !!!

  voyance sérieuse gratuite par mail

  ResponderEliminar